За нас

Кои сме и што правиме?

ID е услуга за дигитален идентитет на Mastercard која е управувана од Evrotrust Technologies во Република Северна Македонија. Развиен е според највисоките безбедносни стандади согласно “приватност по дизајн“. Во моментов е достапна во Република Северна Македонија.

За Mastercard

Mastercard (NYSE: MA), е технолошка компанија во глобалната индустрија за платежни картички. Нашата глобална мрежа за обработка на плаќања поврзува потрошувачи, финансиски институции, трговци, јавни институции и бизниси во повеќе од 210 земји и територии. Производите и решенијата на Mastercard ги прават секојдневните трговски активности – како што се купување, патувања, водење бизнис и управување со финансии – полесни, побезбедни и поефикасни за секого. Следете нè на Twitter @MastercardNews, придружете се на дискусијата на блогот Beyond the Transaction Blog и претплатете се за најновите вести на Engagement Bureau.

За Evrotrust

Evrotrust Technologies е давател на квалификувани доверливи услуги, регистриран е во Trust List of the EU. Како иновативна RegTech компанија, таа разви доверливи услуги за електронско идентификување на далечина, квалификуван е-потпис, квалификуван е-печат, квалификувана регистрирана е-пошта, квалификуван временски печат и квалификувано зачувување кои што се последен збор на технологијата, соодветни со eIDAS регулативата и сертификувано за сите применливи ЕУ и меѓународни стандарди. Клиенти и се многу меѓународни банкарски групации, осигурителни и лизинг компании, телекомуникации и јавни институции. Следете нè на LinkedIn и Facebook.